CIZRNOVÉ HAMBÁČE

(volně inspirováno receptem z Alberta)

Když chcete nachystat relativně zdravou rychlovku k hokeji:

Nachystáme si (4 ks hamburgerů):

400 g sterilované cizrny
1 citrón
30 g pohanková kaše instantní (např. zde)
1 vejce
sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička Garam masaly (ale dělala jsem třeba i s majoránkou)
1 červená cibule (1/2 nadrobno, ½ na kolečka)
trochu strouhanky
4 housky dle vlastního výběru (celozrnné, s lupinou apod.)
rajčata, salát, kysaná smetana s česnekem apod. na dochucení

Okapanou cizrnu rozmixujeme společně se šťávou z jednoho citrónu, kůrou (pokud nemáte bio citróny, raději použijte sušenou), vejcem, mletým kmínem, Garam masalou. Osolíme, opepříme a přendáme do větší mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zahustíme pohankovou instantní kaší.

Ze směsi vytvarujeme 4 hambáče, obalíme ve strouhance a necháme v lednici odpočinout cca 10 min.

Na rozpáleném oleji opečeme z každé strany 3 – 4 min.

Hambáče dozdobíme kolečkem rajčete, listem salátu, cibulkou na kolečka a buď trochou tatarky nebo použijeme ochucenou kysanou smetanu (bylinkami nebo česnekem).

U hokeje si s pivkem pochutnal i můj muž. 🙂

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *