KEDLUBNOVÉ ZELÍ

Letos zkouším bedýnkování s čerstvou zeleninou (pro zájemce v Olomouci zde) a nakupily se mi kedlubny, tak jsem vytvořila lehčí variantu vepřo-knedlo-zela => tzv. kuřo-brambo-kedlubnové zelo 🙂

Nachystáme si (cca pro 4 osoby):

3 velké kedlubny
1 menší cibule
1 střední mrkev
sůl, kmín, jablečný ocet
trochu smetany a cca 1 lžíce kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
olivový olej

Na trošce oleje orestujeme cibulku na kostičky, přidáme kedlubny oloupané a nastrouhané nahrubo + nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a přidáme 1 lžičku soli a kmínu. Dusíme doměkka. Poté zahustíme smetanou s moukou a ještě trochu podusíme. Přidáme kysanou smetanu a dochutíme solí a jablečným octem. Zahustit lze i nastrouhanou bramborou, pokud nechcete použít mouku.

Já podávám s vařeným bramborem a pečeným kuřetem (jen na kmínu a lehce červ.paprika), ale lze použít kdekoli místo klasického zelí.

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *