RYCHLÉ OVESNÉ KAŠE

Víte, že snídaně by neměla být jednotvárná, ale už vám došly nápady? Vyzkoušejte rychlé ovesné kaše. Děkuji tímto své klientce Marušce, která mě uvedla do tématu:

Základní recept na nevařenou ovesnou kaši

Ovesné vločky nasypeme do zavařovací sklenice. Spolu s nimi mléko, jogurt, chia semínka a sladidlo (med, agávový sirup a další). Ve sklenici necháme ještě trochu místa na ovoce, které přidáme v dalším kroku. Sklenici zašroubujeme a protřepeme.

Protřepanou sklenici zase odšroubujeme a přidáme oblíbené ovoce. Sklenici necháme v lednici přes noc, kde do sebe vločky nasáknou mléko a změknou. Takto připravené kaše vydrží v lednici až 3 dny. Záleží na zralosti ovoce. Níže naleznete recepty na konkrétní kombinace, které jsem vyzkoušela.

Ovesná kaše s jablky a skořicí
4 lžíce ovesných vloček
4 lžíce mléka
6 lžic bílého jogurtu
1 a půl lžičky semínek chia
půl lžičky mleté skořice
1 lžíce medu či agávového sirupu
4 lžíce neslazeného jablečného pyré (nebo jakákoliv přesnídávka)

Ovesná kaše s banány a kakaem
4 lžíce ovesných vloček
4 lžíce mléka
6 lžic jogurtu
1 a půl lžičky semínek chia
1 lžíce kakaa
1 lžíce sladidla
1 pokrájený banán

Tip: Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše „uvařit“ ráno, než půjde do školy, či do práce.

Více najdete na:

www.theyummylife.com

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *